G5 Entertainment – Twilight Land vägen ur skymningen?
Spelutvecklaren och utgivaren av så kallade free-to-play-spel G5 Entertainment har haft ett utmanande år.
Först publicerad i Stockpicker Newsletter 2084 (26 november 2023)
G5EN | Mid Cap | 151,4 kr | CHANS
Sedan vår senaste analys i början av september, där vi landade i en neutral rekommendation, har aktien tappat ytterligare cirka 10%. Främst till följd av att Q3-resultatet inte levde upp till marknadens förväntningar, trots att de var relativt lågt ställda.
Under juli – september omsatte G5 knappa 327 Mkr, vilket på årsbasis betydde att försäljningen föll med 9% i svenska kronor mätt. Det genomsnittliga antalet aktiva användare per månad (MAU) föll med hela 27%, jämfört med Q3 2022, till 4,9 miljoner. De månatliga unika betalande kunderna (MUP) blir även färre och trots att spelarna som finns kvar generellt spenderar något mer än tidigare, räcker det inte för att kompensera bortfallet.
Resultatet i Q3 påverkades av en nedskrivning på 10,7 Mkr, relaterat till ett förskott för det licensierade spelet Hidden Epee som inte levt upp till G5:s förväntningar. Justerar man för det uppgick rörelsemarginalen till 10,1 %. Som väntat agerade G5 försiktigt när det kom till användarförvärv och under Q3 uppgick dessa kostnader till 63 Mkr (80 Mkr), vilket motsvarade cirka 19% av omsättningen.
Bruttomarginalen har successivt förbättrats de senaste åren och den trenden fortsatte även i Q3. En allt större del av intäkterna kommer från bolagets egen butik, G5 Store, som i Q3 växte med 20% sekventiellt och 126% på årsbasis. G5 Store står nu för över 12% av nettoomsättningen och är huvudorsaken till att bolaget återigen lyckas förbättra sin bruttomarginal till 68,1% i kvartalet (67,6%).
Enligt grundaren och VD:n Vlad Suglobov, härstammar en fjärdedel av intäkterna från D2C-kanaler hos vissa peers, så det finns fortsatt gott om utrymme kvar att växa på denna front. Orsaken till att G5 och många andra spelutvecklare vill styra över spelare till sin butik är förstås att avgifterna på plattformar som Apple App Store, Google Play och Microsoft Store anses vara för höga (upp till 30%).
Att vi skulle få se ett tydligt trendskifte i konsumenternas intresse för de befintliga titlarna känns förstås högst osannolikt. Spelen genererar dock fortsatt ett starkt kassaflöde, som i Q3 2023 uppgick till cirka 10 Mkr trots att man återköpte aktier för närmare 16 Mkr i kvartalet. Ovan, i kombination med nettokassa och en hyfsat låg värdering, innebär att nedsidan torde vara begränsad. Medgrundarna Vlad Suglobov (VD) och Alexander Tabunov (COO) har även betydande ägarandelar i G5, via bolagen Wide Development och Purple Wolf, på 7% respektive 5%. Den senare nämnda, operativa chefen Tabunov, sålde dock 25 000 aktier för bara lite drygt en vecka sedan.
Det råder ingen tvekan om att G5 är i behov av en ny tillväxtmotor för att kompensera för det successivt sjunkande intresset för de befintliga spelen. Tidigare har man kommunicerat att målsättningen är att mjuklansera 5 – 6 spel per år och att 1–2 av dessa ska lanseras globalt. Med tanke på att det dröjt ett bra tag sedan G5 senast lanserade ett nytt spel, var det förstås mer än välkomnat att bolaget i veckan tillkännagav global lansering av ett nytt mobilspel.
Det nya Hidden Object-äventyrsspelet Twilight Land påminner mycket om G5:s tidigare spel. Här får spelarna resa tillbaka i tiden till 1930-talet och hjälpa Lizzy Rose att lösa ouppklarade gåtor, hitta dolda föremål och återuppbygga den lilla 30-tals staden. Som vanligt finns spelet tillgängligt på Apple App Store, Google Play, Microsoft Store och G5 Store.
Det återstår att se hur spelet tas emot, men i bästa fall kan det ge aktien den nytändning den behöver. Vlad Suglobov verkade förhoppningsfull i samband med Q3-rapporten och tillkännagav att ytterligare ett spel kan vara aktuellt att lansera redan under våren. Den breda mobilspelsmarknaden, som under åren 2023 – 2027 spås växa med cirka 7% per år (CAGR), har som bekant varit svag de senaste två åren. Ett positivt skifte där kunde i bästa fall också ge lite stöd åt G5 på vägen.
Skulle G5 hitta tillbaka till organisk tillväxt är aktien enligt oss på tok för billig. Både på 12 månader rullande och på våra prognoser för 2023 handlas aktien till ett p/e-tal understigande 8. Med nettokassa, ett stabilt kassaflöde från de äldre spelen och optionen att Twilight Land (alternativt ett annat nytt spel under 2024) tas emot väl av marknaden, bedömer vi att det kan vara läge för den mer spekulative placeraren att ta bet i G5 igen kring dessa kursnivåer på 12-månaders sikt. Vi skulle heller inte vara överraskade om bolaget väljer att höja utdelningen i år (8 kr ifjol), vilket skulle innebära en väldigt attraktiv direktavkastning. Som vi redan antytt i analysen, finner vi aktien köpvärd kring dessa nivåer och sätter riktkursen till 200 kronor på 12-månaders sikt. Det motsvarar lite drygt 10x den förväntade vinsten nästa år.
Innehavsredovisning: Axel Stenman
G5 Entertainment AB är ett svenskt företag specialiserat på utveckling och publicering av mobilspel för plattformar som iOS, Android och Windows. Företaget riktar sig till en bred publik, både erfarna och oerfarna spelare, med spel som är lätta att lära sig. Under 2024 rapporterade G5 Entertainment en omsättning på cirka 1 172 miljoner kronor, en minskning med 7,2 % jämfört med föregående år. Styrelsen föreslog en utdelning om 8,0 kronor per aktie, motsvarande cirka 62,4 miljoner kronor, i linje med föregående år. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under tickerkoden G5EN.