Tcecur imponerar rakt genom - Uppsida trots kursrusning
VD Klas Zettermans ord i senaste kvartalsrapporten beskriver ganska väl vad som ligger bakom säkerhetkoncernens kursrusning på över 100% sedan vår analys i juli (Newsletter 1795):
Först publicerad i Stockpicker Newsletter 1840 (17 januari 2021)
TCC | NGM Nordic | 36,8 kr | KÖP
”Med en välfylld orderbok, god efterfrågan från våra kunder, nyförvärvet av Automatic Alarm och en säkerställd emission, så har vi skapat en sund och stabil plattform för TCECURs fortsatta tillväxt.”
Inte minst förvärvet av Automatic Alarm (AA), som annonserades i slutet av september, har tagits emot väl av placerarna. Som ett av Sveriges äldsta larmföretag kommer AA addera omkring 20% till TCECURs omsättning. Bolaget erbjuder säkerhetslösningar inom inbrottslarm, passersystem, kameraövervakning, brandlarm, lås och större kundanpassade projekt och riktar sig mot uppdragsgivare inom offentlig sektor samt fastighets- och byggföretag.
Därmed passar AA bra som en komplement till koncernens andra fyra dotterbolag som med sina avancerade säkerhetssystem och säker kommunikation är inriktade på krävande och ibland samhällskritiska kunder, såsom statliga myndigheter, räddningstjänsten, energibolag och banker. AAs tillväxttakt på drygt 13% per år under de senaste fem åren är imponerande och onekligen ett bevis på den starka underliggande efterfrågan i marknaden.
En marknad som visserligen också har påverkats av Corona men trenden i samtliga dotterbolag är positiv, även om TCECURs omsättning under de första nio månaderna 2020 minskade med 12%, jämfört med samma period året innan, till 126,6 Mkr. Det var dock relaterat till en planerad anpassning av verksamheten i Norge, där man avvecklar sitt offshore-segment för att istället fokusera på färre affärer med bättre lönsamhet. De övriga bolagen ökade faktiskt omsättningen med 3,5% organiskt. Dessutom var orderboken inför Q4 med 38 Mkr betydligt högre än vid samma tidpunkt 2019.
Minst lika glädjande är att lönsamheten successivt har förbättrats, delvis tack vare den bättre mixen i Norge. Rörelseresultatet (EBIT) justerat för omstruktureringskostnader ökade till sammanlagt 5 Mkr (-3,5). Det innebär samtidigt en marginal om 3,9%, vilket är en lovande start på resan mot det långsiktiga målet om 10%. Intressant att notera är att det norska dotterbolaget har avslutat sitt omställningsarbete och visade ett positivt EBIT-resultat på cirka 13% under Q3.
Aktivitetsmässigt var det dotterbolaget AWT som har stuckit ut mest positivt under 2020, med flera betydande order till globala storföretag. AWT arbetar med passersystem, larm och kameraövervakning med fokus på globala, avancerade säkerhetssystem för stora multinationella kunder som tex Johnson & Johnson. Bolaget skördar nu frukterna efter att ha etablerat ett internationellt säljteam förra våren och under Q4 fick man bland annat en större beställning av säkerhetssystem till en av världens största internationella revisionsorganisationer. 2020 avslutades för AWTs del dessutom med det största avtalet någonsin, i och med ett stort säkerhetsprojekt i Tyskland åt en amerikansk biltillverkare. Det uppskattade ordervärdet uppgår till cirka 20 Mkr. Bara några dagar tidigare annonserade man även att man har startat ett bolag i Singapore, och har fått sitt första kontrakt där på cirka 1 Mkr avseende integrerade passer- och kameraövervakningssystem.
Men även TCECURs andra dotterbolag har bra momentum och det nya året startade nästan direkt med en order om 6 Mkr för Mysec, vars larmportal kombinerar en kundanpassad helhetslösning bestående av olika säkerhetssystem och larmförmedling. Uppenbarligen ligger koncernen helt rätt med sina smarta tekniska lösningar för att utnyttja den ökande efterfrågan på högre säkerhet i samhället. Bolagets system använder ny teknologi, som gör att kunderna får en bättre direktkontroll över sin säkerhet och kommunikation till en rimlig kostnad.
Intressant är även att ledningen vill fortsätta med sin förvärvsdrivna tillväxtagenda och valde därför nyligen att fylla på krigskassan genom en företrädesemission och en mindre riktad emission. Det tillförde totalt drygt 26 Mkr före kostnader till de 9,7 Mkr som man redan hade i likvida medel i slutet av september. 20 Mkr har man dock redan använt som kontantbetalning till förvärvet av AA.
2021 har bästa förutsättningar att bli ett bra år för TCECUR. Enbart konsolideringen av AA kommer öka omsättningen med omkring 17% från de förväntade cirka 200 Mkr år 2020. Dessutom bör man efter de senaste månadernas annonserade ordrar kunna leva upp till ambitionen att växa organiskt med 10%. En omsättning kring 260 Mkr är därför fullt möjligt i år, utan effekter av eventuella tilläggsförvärv. Vi räknar dessutom med en tydlig marginalförbättring nu när problemen i Norge verkar lösta och volymerna ökar.
Med en EV/EBIT multipel på 16x är värderingen därmed lägre än för ett halvår sedan (23x), trots den starka kursutvecklingen sedan dess. Den operationella trenden talar sitt tydliga språk och vi väljer därför att omvandla vår spekulativa köprekommendation till ett regelrätt köpråd med en riktkurs på 45 kr.