Inbjudan att bli delägare i Beowulf Mining
Beowulf utvecklar mineralfyndigheter för att erbjuda Europa säker tillgång till hållbart producerade råvaror som är nödvändiga för den gröna omställningen.
Beowulfs verksamhet omfattar prospektering och utveckling av gruvor samt att genom partnerskap etablera nedströms anläggningar för uppgradering av råvaran. Bolagets övergripande mål är att möta Europas efterfrågan med hållbart producerade metaller med dess portfölj av tillgångar som utgörs av järnmalmsfyndigheter i Sverige, grafitfyndigheter i Finland och prospektering med bas och ädelmetaller som guld, silver, koppar, zink och bly i Kosovo.
Investment highlights
Netto Noll produktion
Beowulf vill bli branschledande inom hållbar gruvdrift och avser skapa partnerskap och kundsamarbeten för att bygga upp en produktionskedja där nettoutsläppet av växthusgaser är noll. Grunden för denna vision är tillgången till förnybar el och möjligheten att bygga en helt elektrifierad gruvdrift och transportkedja.
Lovande resurser
Två av Beowulfs fyndigheter är klassade som mineralresurser. För Kallak Norra definierades en känd och indikerad resurs på 111 miljoner ton med en järnhalt på 28 procent. I Kallak-området har det uppskattats en helhetssiffra på 389 miljoner ton järnmineralisering, vilket ger potential för gruvbrytning i flera decennier. Grafitfyndigheten i Aitolampi uppskattas till 1 275 000 ton grafitinnehåll.
Den nyligen genomförda idéstudien för Kallak Norra visar positiva ekonomiska resultat till stöd för fortsatt utveckling. I ett grundscenario med utsläppsfri drift kan anläggningen producera upp till 2,7 miljoner ton högkvalitativt järnkoncentrat per år under en produktionstid på 14 år. För enbart Kallak Norra uppskattas ett nettonuvärde (”NPV8 ”) på 177 miljoner USD för med en intern avkastning (”IRR”) på 14,5 procent och en återbetalningstid på cirka 4,5 år från det att konstruktionsarbetet påbörjas. I den ekonomiska bedömningen används långsiktiga priser på 109 US-dollar per torrt ton (”dmt”) för masugn och 125 USD/dmt för direktreduktion. Med en beräkning utifrån nuvarande spotpriserna ökar NPV8 med 479 procent till 852 miljoner US-dollar.
Ökande efterfrågan
För att klara tvågraders-målet förutspår Världsbanken en massivt ökad efterfrågan på järn. Höghaltig magnetitmalm ger drastiskt lägre utsläpp vid stålframställning och efterfrågan väntas drivas av etableringen av nya typer av stålverk. Kallak är idealiskt positionerat nära H2 Green Steel och HYBRIT, fossilfria stålprojekt som är exempel på denna utveckling.
EU har listat grafit som ett råmaterial av kritisk betydelse för Europas framtid. Efterfrågan på grafit och anodmaterial drivs av europeiska storsatsningar på batteritillverkning. Enligt European Battery Alliance så planeras cirka 40 så kallade gigafactories stå klara till 2035 runt om i Europa. En av de största utmaningarna för dessa projekt är att säkerställa tillgång till de råvaror som krävs. Tack vare tillgången på fossilfri el är flera av projekten placerade i Norden vilket kan driva upp efterfrågan på Grafintecs grafittillgångar.
Beviljad koncession
I mars 2022 beviljades Jokkmokk Iron en bearbetningskoncession i Kallak. Koncessionen är en fundamental milstolpe i processen mot gruvdrift och har villkor som går i linje med Beowulfs och Jokkmokk Irons högt ställda hållbarhetsmål.
Förutsättningar för snabb värdeutveckling
Beowulf befinner sig i en utvecklingsfas med flera långt gångna processer i form av projekt med viktiga milstolpar. För Kallak, inledandet av förstudien och förberedelserna för en ansökan om miljötillstånd. För Grafintec, optimeringen av Aitolampi-idéstudien och utveckling av kapacitet för nedströms förädling. För Vardar, chansen att upptäcka ekonomisk mineralisering. Positiva utfall i en eller flera av dessa processer kan avsevärt öka Beowulfs värdering.
Partner för produktion av anodmaterial
I september 2022 undertecknade Grafintec ett Memorandum of Understanding med Qingdao Hensen Graphite Ltd, som inkluderar huvudsakliga villkor och ett ramverk för vilka båda bolagen samarbetar för att etablera ett nav för anodmaterial i Finland.
Erbjudandet i sammandrag
Teckningsperiod: 9 februari 2023 – 23 februari 2023 (avslutas 17:00 svensk tid).
Teckningskurs: 0,27 SEK per nytt depåbevis. Courtage utgår ej.
Emissionsvolym: Beowulf genomför en företrädesemission av depåbevis i Sverige och ett erbjudande av aktier till allmänheten i Storbritannien om totalt cirka 115 miljoner kronor. Emissionslikviden från företrädesemissionen kommer att uppgå till cirka 85,5 MSEK (brutto).
Företrädesrätt: Innehavare av svenska teckningsrätter kommer för varje innehav av två (2) svenska teckningsrätter ha rätt att teckna ett (1) nytt depåbevis. Handel med svenska teckningsrätter kommer att ske på Spotlight från den 9 februari 2023 till den 20 februari 2023.
Garantiåtaganden: Beowulf har erhållit garantiåtaganden från nordiska investerare på upp till 70 procent (cirka 60 miljoner SEK) av företrädesemissionen.
Betalda Tecknade Depåbevis: Handel med Betalda Tecknade Depåbevis kommer att ske på Spotlight från den 9 februari 2023 tills de nya depåbevisen kan registreras i VPC-systemet.