Market Buzz - Itab Shop och Novo Nordisk
ITAB Shop Concept kommer att rapportera sitt fjärde kvartalets resultat den 7 februari. I väntan på slutförandet av det stora HMY-förvärvet ser Kepler fjärde kvartalets resultatet som en mindre viktig händelse, eftersom alla ögon sannolikt kommer att riktas mot det planerade förvärvet, eftersom det skulle förändra bolaget givet HMY:s storlek. Kepler förväntar sig att rapporten för det fjärde kvartalet kommer att likna den för det tredje kvartalet. Vinsttillväxten väntas fortsatt att hämmas av den mycket utmanande jämförelsesiffran eftersom bolaget levererade ett stort Retail Tech-projekt med hög marginal under andra halvåret 2023 som nu är slutfört.
På rullande 12 månadersbasis spår analyshuset att den justerade ebit-marginalen kommer att ligga kvar inom bolagets mål på 7-9 procent. På grund av begränsad analytikertäckning finns det inget konsensus tillgängligt. Men sammantaget förväntar sig Kepler ett svagt resultat, liknande det för det tredje kvartalet. I ett scenario där förvärvet av HMY godkänns, integrationen är framgångsrik och fulla synergier realiseras, tror Kepler att aktien kan vara värd över 40 kronor på medellång sikt. Om det planerade förvärvet inte skulle förverkligas skulle det innebära en nedåtrisk för aktien. Kepler upprepar köprekommendationen med riktkurs 30 kronor.
Novo Nordisk presenterade på fredagen fas 1-data för amycretin, ett preparat som har potential att bli bolagets nästa storsäljare inom mediciner mot fetma. Data var mycket starka med en placebo-justerade viktnedgång på hela 24 procent efter 36 veckors behandling. Detta gör amycretin till det hittills mest effektiva läkemedlet mot fetma – både i jämförelse med befintliga preparat och i jämförelse med forskningsprojekt från konkurrenterna. Ålandsbanken skriver att Amycretin är också viktig för att motverka effekterna av patentförfallen för dagens fetmaläkemedel 2030 respektive 2032. Under de närmaste 4-5 åren kommer Wegovy och Ozempic att fortsätta sälja bra, men därefter krävs andra substanser för att bibehålla marknadspositionen.
Ålandsbanken anser därför att det är befogat att sänka riskpremien för Novo Nordisk efter fredagens datapunkt. Nästa steg för Novo Nordisk är fortsatta kliniska studier av amycretin. Trots att 2025 verkar bli något av ett ”mellanår” för Novo Nordisk, bl.a till följd av integrationen av Catalent-förvärvet, framstår aktien efter de senaste månadernas svaga utveckling som mycket attraktivt värderad. Ålandsbanken ser en tillväxt i resultaten på över 20 procent per år under de närmaste åren och bedömer att återköpen av egna aktier kommer att återupptas under 2026 då skulderna efter Catalent absorberats. Bankens värderingsmodell indikerar ett långsiktigt värde på 1 090 danska kronor.
Källa: Kepler och ABS