Veckans affärscase - ABB

För cirka 2 veckor sedan tittade vi närmade på ABB och den tekniska bilden som då var gällande i aktien. Vid analystillfället hade ABB avslutat börsveckan strax under viktigt motstånd. Detta motstånd har nu passerats.

Veckans affarscase ABB 3

Först publicerad i Stockpicker Newsletter 1995 (13 november 2022)

Det var omkring 305 kronor som ABB hade byggt upp ett motstånd, vår hypotes var att ett utbrott här skulle kunna resultera i en rörelse upp mot 315 – 320 kronor. Här fanns nämligen nästa tydliga motståndsområde i aktien.

20221111 ABB

Med facit i hand blev rörelsen mer eller mindre exakt enligt våra kalkyler men det intressanta nu blir förstås hur ABB kan komma att röra sig framöver. Det går inte att bortse från att ABB är överköpt efter veckans rörelse och en rekyl ner mot 305 kronor (det tidigare motståndet) är nu vårt huvudspår. Därefter ser vi ett scenario där ABB i nästa uppgångsfas tar sig upp mot 340 kronor.

Det som just nu stöder ett positivt långsiktigt scenario är att långa trenden är stigande. Det finns alltså ett tydligt underliggande engagemang från köparnas sida. Uppgångar är dock sällan spikraka, högre kurser behöver ackumuleras och det är nog just det som ligger närmast till hands efter några riktigt starka börsveckor för ABB.

NASDAQ Stockholm
ABB
Sektor
Industri
Stockpicker Newsletter
ABB – Global ledare inom elektrifiering och automation

ABB är ett ledande globalt teknikföretag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att kombinera ingenjörskonst och mjukvara optimerar ABB hur saker tillverkas, transporteras, drivs och styrs. Företaget är verksamt i över 100 länder och har cirka 105 000 medarbetare. I Sverige har ABB omkring 3 780 anställda på cirka 25 orter, med huvudkontor i Västerås.
ABB GROUP

ABB:s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och attraherar investerare med intresse för teknikdriven tillväxt inom elektrifiering och automation. Bolaget erbjuder lösningar som kopplar samman ingenjörskunnande och digitalisering för att optimera industriprocesser och möjliggöra en mer hållbar och resurseffektiv framtid.
Skriven av
Mats Ahlskog
Analytiker
Publicerad 2022-11-16 08:15:00
Ändrad 2024-11-13 09:58:00