Stäng
Ladda ner guiden gratis
Så här är Stockpicker Swing Trader uppbyggd
27.05.2022

Så här är Stockpicker Swing Trader uppbyggd

För 18 år sedan lanserades Stockpicker Swing Trader och produkten kom snabbt att bli Sveriges största renodlade nyhetsbrev för kortsiktig aktiehandel.

År 2004 såg alltså Stockpicker Swing Trader dagens ljus och redan från start blev det klart att det fanns en stor efterfrågan av ett nyhetsbrev som helt fokuserar på kortsiktig aktiehandel. Tusentals prenumeranter läser produkten och vi gör vårt yttersta för att hela tiden försöka erbjuda ett mervärde till våra prenumeranter. Nedan hittar du en beskrivning av de olika delarna i Swing Trader.

Indexanalys

Varje morgon- och eftermiddagsutskick inleder vi med en genomgång av OMXS30 och hur handeln sett ut sedan vår senaste uppdatering. Här strävar vi efter att ge en bred bild av trend och sentiment samt också de nivåer som vi bevakar för eventuella förändringar i marknaden.


Swing Trader Indexanalys


Ofta behöver man kombinera olika tidsperspektiv för att skapa sig en uppfattning om trendläget men också se signaler som pekar på trendvändningar i marknaden. Vi tittar på korta trender ner på minutbasis samt på de långa kvartals- och årsbaserade makrotrenderna.

Wall Street

Precis som då det gäller mycket annat, dominerar USA den globala aktiemarknaden. Här finns många framgångshistorier som Apple, Amazon och Facebook. Nordiska aktiemarknaden har ett marknadsvärde på ungefär 4,5 procent av marknaden i USA. Det är alltså ingen tvekan om vilken marknad som driver sektorer och mycket av värderingarna.


Wall Street


Kursutvecklingen på Wall Street sätter i regel tonen för nästa handelssession, eller åtminstone inledningen av handelssessionen i Europa. Det är alltså viktig information man får härifrån och vi gör alltid en överblick dels hur breda marknadsindex utvecklats och dels vilka sektorer och enskilda aktier som lockat intresse. Allt för att försöka skapa en uppfattning om hur handelssessionen på Stockholmsbörsen kan komma att se ut.

Asien och öppningsprognos

När handeln på Wall Street stänger, tar Asien vid. Här ser man också ofta ett tydligt samband mellan hur handelssessionen på Wall Street såg ut och hur börserna i Asien rör sig. Handeln i Asien är ytterligare en pusselbit för en prognos på hur börserna i Europa öppnar.


Asien och oppningsprognos


I vår öppningsprognos tittar vi dels på omvärldsbörser och dels på valutarörelser. Här försöker vi få fram en relevant bild över hur fyra marknadsindex i Europa kan komma att öppna. Dessa är FTSE 100, CAC-40, DAX30 samt OMXS30. I perioder kan tyska DAX30 vara en ledande indikator för OMXS30.

Analyser

Vi har i detta nu två typer av analyser i Swing Trader. Bevakningsanalyser och skarpa affärscase. Då det gäller sistnämnda sätter vi ut öppningskurs, mål och stoploss så att affären enkelt ska kunna replikeras.

Bevakningsanalyser

I våra bevakningsanalyser lyfter vi fram case som vi bevakar men som inte ännu är mogna för affärer. Ofta kan vi ha flera aktier som av fundamentala eller nyhetsdrivna skäl lockar men själva timingen försöker vi optimera med hjälp av teknisk analys. När sedan alla kriterier för en affär är uppfyllda, presenterar vi ett konkret affärsförslag.

Affärscase

I våra affärscase sätter vi ut öppningskurs, mål och stoploss så att affären enkelt ska kunna replikeras. Affären presenteras oftast först i Telegram samt Discord och sedan gör vi uppföljning i mailutskicken.

Historik

Här kan du läsa mera om den historiska utvecklingen i våra affärscase.

Trading Signals

Ibland finns det behov av att göra snabba affärer och vi kompletterade därmed Swing Trader med en snabbmeddelandetjänst för några år sedan. Eftersom du får ett meddelande till din mobiltelefon när det är dags att agera, kan du vara med på alla affärer oavsett var du befinner dig.

Swing Trading Signals fungerar via en meddelandeplattform som heter Telegram. Du som prenumerant på Swing Trader laddar ner Telegram från Google Play eller App Store och får en inbjudan till kanalen via mail från oss. Observera att Telegram också går att använda via en vanlig dator. 

Discord

Nytt från 2022 är Stockpicker discord. Här kan vi snabbt kommunicera ut nyheter, affärscase såväl i ett intradags- som swingtradingperspektiv. Här publicerar vi också olika strategier som vi själva använder oss av.

Aktuella positioner

I tabellen aktuella positioner lyfter vi fram de case som vi har öppna för tillfället samt de senaste stängda affärerna.


20220128 ap


I aktuella positioner ser du enkelt öppningskurs, nuvarande kurs, position, stop, mål 1-2-3 samt avkastning mätt i procent. Denna tabell finns alltid med längst ner i varje Swing Trader-utskick.

Av
Mats Ahlskog Analytiker