Stäng
Så skapar du en extra inkomst från börsen. Till vilken mailadress ska vi skicka guiden?
Så kan du handla rapporterande bolag
04.02.2019

Så kan du handla rapporterande bolag

I samband med rapporter (och även vid stora kurspåverkande nyheter) uppstår ofta starka trender som man kan utnyttja. Så här kan du handla i rapporterande bolag.

Vi börjar med Telias rapport den 25 januari 2019. Marknaden tog emot rapporten negativt och aktien öppnade med en stark trendfas nedåt (se nedan). Visserligen kunde man se i callen att en gapöppning nedåt skulle ske men i detta skede är det svårt att skapa sig en uppfattning om den kommande trendfasen.

Ett bättre alternativ är att invänta första rekylen/konsolideringen och ta position på ett nytt nedbrott. Efter det nya utbrott i Telia, tog säljarna ett omtag och den kortsiktiga tradern hade möjlighet att säkra hem en fin vinst.

Stockpicker Telia2

Ett annat bra exempel är Mekonomen. Här var det en vinstvarning som var orsaken till en kraftig rörelse. När väl den första säljvågen ebbat ut, uppstod en rekylfas. Därefter tog säljarna ett nytt övertag och vi aktien föll närmare 5 kronor.

Stockpicker Telia

Sammanfattningsvis är det sällan vi får hela rapportrörelsen under första dagen. Ett köp/säljtryck uppstår ofta även dagen efter rapport då stora aktörer vill vikta om sina innehav. Detta är något vi som kortsiktiga swing traders kan utnyttna och just swing trading som strategi är ypperlig i detta fall.

Mats Ahlskog


Läs mera nedan:

Sveriges största tradingbrev - Klicka här

Viktigaste pusselbiten för en framgångsrik aktiehandel?

Dagliga rutiner för en swing trader - Läs mera