Stäng
Så skapar du en extra inkomst från börsen. Till vilken mailadress ska vi skicka guiden?
Stockpicker intervjuar Nicoccinos VD, Fredrik Laurell
23.05.2022

Stockpicker intervjuar Nicoccinos VD, Fredrik Laurell

Antalet olika nikotinprodukter ökar och den kategori som haft kraftigast tillväxt de senaste åren är tobaksfria nikotinportioner. Nikotinportionerna säljs främst i USA och Europa, där de snabbt tagit marknadsandelar av snus och cigaretter. Konsumenterna attraheras av en renare och fräschare produkt med snabb nikotinleverans. Nicoccino har utvecklat nicotine strips, som erbjuder konsumenter ett snabbare och diskretare sätt att njuta av nikotin.

Först, berätta lite om dig själv och din bakgrund

– Jag har arbetat med snus och nikotinportioner i snart 15 år med storbolag som Swedish Match, Philip Morris och Imperial Brands och även tillsammans med upphovsmannen till nikotinportionerna. Jag har också varit med och genomfört konsumentundersökningar och testförsäljningar på ett dussintal marknader i alla delar av världen. Under den här tiden har konsumtionsmönstren av tobak och nikotin ändrats radikalt.

Fredrik Laurell

Fredrik Laurell, VD

De internationella tobaksbolagen är nu inriktade på att driva en transformation från cigaretter till andra, mindre skadliga produkter. Det är otroligt stimulerande att arbeta i den omvandling som sker och med produkter som jag verkligen kan och gillar. När jag kom i kontakt med Nicoccino 2019 kändes det på många sätt som den perfekta kombinationen. Vi är ett litet team som kompletterar varandra väl och som delar en vision och ambition att göra våra nicotine strips till nästa generations nikotinprodukt. 

Nicotine strips

Vad gör Nicoccino?

– Nicoccino har utvecklat nicotine strips, en innovativ och patenterad produkt som erbjuder konsumenter ett snabbt och diskret sätt att njuta av nikotin. Produkten är endast 0,07 mm tunn och upplöses efter några minuter, utan att lämna några rester i munnen.

Vilken potential ser du för nicotine strips?

– Vår ambition är att göra nicotine strips till nästa generations nikotinprodukt. Just nu sker en snabb tillväxt för orala tobaksfria nikotinportioner, framförallt i Europa och USA, drivet av de internationella tobaksföretagen. Det är främst rökare som uppskattar att nikotinportioner kan användas i situationer där rökning inte är tillåtet. Konsumenter uppskattar också det enkla sättet att få nikotin som nikotinportioner erbjuder. Den utvecklingen är perfekt för oss eftersom den utbildar konsumenter i hur man konsumerar nikotin oralt. Våra nicotine strips erbjuder en ännu snabbare och diskretare nikotinleverans och vi vet att det är många rökare som uppskattar det. Det har vi fått bekräftat i konsumentstudier som vi har genomfört i både Storbritannien och Sverige.

Philip Morris nyligen lagda bud på Swedish Match bekräftar att framtidens sätt att konsumera nikotin är via orala, rökfria, produkter.

Nicotine strips har även fördelar ur ett producentperspektiv. Förpackningen är liten och väger nästan ingenting vilket gör dem billiga och enkla att frakta och förvara. Produktens låga vikt innebär också låga kostnader för ingredienser och låg nikotinbeskattning. Dessutom har nicotine strips en exceptionell hållbarhetstid på minst två år.

Det finns mycket som talar för nicotine strips och vi är övertygade om att nicotine strips har potential att bli nästa generations nikotinprodukt.

Vad ska ni använda emissionslikviden till?

– Huvudmålet är att bygga upp en automatiserad process för produktion av nicotine strips med syfte att möjliggöra vår bredare kommersialisering.

Emissionslikviden ska användas till att investera i en coatingmaskin som används för produktion av filmråvaran samt till anpassning av produktionsanläggningen. Den planerade produktionsanläggningen kommer att ha kapacitet att producera drygt två miljoner konsumentförpackningar per år från och med det första kvartalet 2023.

Vår produktionsprocess sker i tre steg: produktion av filmråvara, tillskärning och paketering. Investeringarna i tillskärning och paketering är redan genomförda, och paketeringsmaskinen används redan.

Vad ser du fram emot kommande året?

– Fokus är helt inställt på att få produktionsanläggningen på plats och att på bredare front kommersialisera nicotine strips. Redan nu i maj kommer vi genomföra en testförsäljning av nicotine strips med Haypp Group, den största e-handelsplattformen för orala nikotinportioner. I september deltar vi på den internationella tobaksmässan InterTabac i Tyskland och i februari 2023 är vi med på Tobacco Plus Expo i Las Vegas. Det ska bli otroligt kul att för den samlade branschen sprida ytterligare kännedom om nicotine strips.

Det ska bli otroligt roligt att äntligen kunna realisera den potential som vi vet finns i nicotine strips!


Erbjudandet i sammandrag

Teckningsperiod: 16 maj - 30 maj 2022.

Teckningspris: 18 SEK per unit motsvarande 3 SEK per aktie.

Unit: 6 aktier samt 4 vederlagsfria teckningsoptioner av serie TO1.

Emissionsvolym: 24,9 MSEK.

Teckningsförbindelser och garantiåtaganden: 65%.

Handelsplats: Nasdaq First North.


Dokument och filer

Teaser

Memorandum

Teckna via Avanza

Teckna via Nordnet

Emissionssida

Hemsida

Relaterade ämnen